a szélsőségesség színházi feltárása - csak szerb nyelven -

Előadások

 

A tükör három arca (Omen Teatar, Belgrád), szerb nyelvű előadás a szélsőségesség színházi feltárása - csak szerb nyelven -

Játsszák: Pavle Pekić, Aleksandra Janković, Vladimir Aleksić

Rendező: Gordana Lebović

Dramaturg: Vanja Nikolić

Kosztüm- és díszlettervező: Isidora Spasić

Zenei munkatárs: Vedran Vućić

Szervezés: Isidora Spasić i Damjan Damnjanović

A tükör három arca egy színházi és társadalmi kísérlet. Egy ilyen kísérlet egyesíti a színészt mint személyt, mint egy karaktert és egy társadalmilag tudatos lényt. Ennek során egy speciális színházi élményt kínál nekünk, amelyben nemcsak nézőink maradunk, hanem aktív résztvevőkké és társakká válunk.

A tükör három arca felfedi nekünk a társadalmi valóság három arcát. Az első mindennapi, mindenki számára látható, amely tájékoztat a bennünket körülvevő eseményekről. A második rejtett, mégis univerzális és archetipikus. A harmadik, szellemi, kritikus gondolat, amely képes felfedezni az első kettő működési mechanizmusait. Annak érdekében, hogy ezeket az arcokat nyilvánosan láthassuk, látnunk kell az összes tükröződésüket a tükörben, és tudatosítaniuk kell őket. Le kell vetnünk a saját maszkjainkat, majd megnéznünk a saját reflexiónkat és őszintenek kell lennünk önmagunkkal.

Ezért elengedhetetlen, hogy teljes mértékben hiszünk abban a színházi cselekedetben, amelyen részt veszünk, elfogadjuk részvételünket abban, kényeztessük magunkat és bízzunk benne. A döntésekkel azt választjuk, ami jobban tetszik. Választással döntünk azzal, hogy kit támogatuk. A választás során eldöntjük, hogyan gondolkodunk. Döntünk, hogy milyen szélsőséges helyzetbe kerülhetünk.

A szerzők ezt a darabot Vedran Vučićnak szentelik.