Előadások

 

Rona Žulj: NEVET A NAP

Rona Žulj:
 
NEVET A NAP
 
“Szent és profán, szimbolikus és materiális fonódnak össze, hogy történetet meséljenek bezártságról és kitörésről, vakságról és látásról. Egy konzervatív pékcsalád boldog mindennapjaiból egy molnár hideg malmába vezető úton sok minden megtörténhet.”
 
A Pék családjában túlteng a jólét. Minden nap akad kenyér az asztalon, megcsinálnak maguknak mindent, ami kell, semmire és senkire nincs szükségük. Ez maga a boldogság: minden nap olyan, mint az előző és a következő. A család együtt van, sikeres: Pék, Pékné és a Pék huga, a Hugi. Mindannyian együtt dolgoznak, egyformán boldogok, biztonságuk szilárd.
 
Jólétük bizonyítványa a Molnár szerencsétlensége. Neki nincs senkije, nincs friss kenyér az asztalán, mikor megkívánja, az ő élete nem ér semmit.
 
A Hugi, mégis elmenekül a Pékházból. A Molnárhoz megy, hogy segítsen neki megváltozni, segítsen neki jobbá, boldogabbá lenni. A Molnár azonban elutasítja, nem tudja a változás felelősségét vállalni.
 
A Pék és a Pékné, kénytelen a Hugiért menni a Molnárhoz. Hajnalodik, be kell a kenyeret dagasztani. Útközben meglepi őket a napfelkelte...
 
Szereplők:
Erdély Andrea - Pékné
Vágó Krisztina - Hugi
Mikes Imre Elek - Pék
Mészáros Gábor - Molnár
Mészáros Árpád
 
Díszlettervező: Janja Valjarević
Kosztümtervező: Iva Soković
Zeneszerző: Antal Attila
Korrepetítor: Nemes Nagy Anita
 
A rendező asszisztense: Lénárd Róbert
 
Rendező: Antal Attila 
 
Támogatók:
Nemzeti Kulturális Alap
Fidelinka

Ma (június 29.) 20 órától vasárnap (július 05.) éjfélig elérhető:

https://www.youtube.com/watch?v=TCluH24qHQs