Előadások

 

EX AURO - Keck Mária & Tomaz Pacnik

Ex Auro egy world-jazz fúzió projekt, amely Keck Mária és Tomaz Pacnik találkozásából született. Etnikus dalokat szólaltatnak meg a saját megfogalmazásukban: indiai, török, arab, szefárdi, roma, perui, argentín és más dallamok keverednek a jazz álomszerű, intenzív hullámaival és a flamenco ritmusok és tánc szilaj feszességével.
 
Tomaz Pacnik aktív résztvevője a szlovén és internacionális jazz színpadoknak, legjelentősebb projektje a Jazoo, egy szlovén ethno-jazz produkció, amellyel már öt lemeze megjelent.
 
Keck Mária Spanyolországban építette fel művészi karrierjét, mint táncos és énekes számos tradicionális flamenco és flamenco fúzió projekttel utazta körbe Európát, de bemutatkozott Japánban, Argentínában és Mexikóban is. Jelenleg Szlovéniában él és alkot.
 
2017 óta játszanak az Ex Auro projekttel különböző színházakban és fesztiválokon, úgy mint Babel Nights Festival - Barcelona/ES, KGB, Festival Borštnikovo - Maribor/SI, Poletje v Vipavskem Križu - Vipavski Križ/SI, Festival Tolerancije - Zagreb/HR, Dombos Fest - Mali Iđos, Kikindai Nemzeti Színház - Kikinda/SR, Festival MODOARS - Skopje/MK, Művészetek Völgye - Kapolcs, Babel Sound Festival - Balatonboglár, Fonó Budai Zeneház (a NarRator által megvalósított első lemezük elő-bemutatója, 2020) - Budapest/HU.